Mistä puhutaan?

Tämä blogi on luotu, koska olen joskus saanut päähäni viettää kolme kuukautta elämästäni Roomassa keskittyen urheiluun.

Urheilu on ollut lapsesta saakka tärkeä asia minulle, mutta se on aina kulkenut koulunkäynnin, perhe-elämän ja muiden harrastusten rinnalla. Viimeisten vuosien aikana olen yhä useammin pohtinut, millaista on kokopäiväisen urheilijan elämä. Tämän vuoden maaliskuussa elämääni tuli puolen vuoden tyhjä jakso varusmiespalveluksen ja opiskelun aloittamisen välille. Päätin muuttaa suotuisan ilmaston perässä Roomaan ja selvittää kolmen kuukauden ajan, miltä tuntuu urheilla kokopäiväisesti.

Kohdallani kokopäiväinen urheileminen tarkoittaa käytännössä sitä, että harjoittelen mahdollisimman paljon fyysistä terveyttäni vaarantamatta. Arkeni muodostuu siis ensisijaisesti urheilemisesta, ja muut asiat elävät harjoittelun ehdoilla. Keskityn suurimmaksi osaksi päälajeihini tennikseen ja juoksuun sekä niitä tukeviin harjoitteisiin, mutta pyrin mahdollisuuksien mukaan kokeilemaan myös muita lajeja. Tulen lisäksi kilpailemaan tenniksessä, mutta huippumenestystä on turha odottaa, enkä siihen edes tähtää.

Tässä blogissa kirjoitan havaintojani siitä, millaista on elää urheilijan elämää Roomassa. Tarkoitukseni on myös pohtia urheilua ja harjoittelutapoja laajemminkin. Haluan korostaa, että tämän blogin tarkoitus ei ole olla treenipäiväkirja, vaan pohdiskeleva katsaus kokopäiväisen urheilemisen hyviin ja huonoihin puoliin.

Blogin päätin perustaa siksi, että pysyisin kiinni päätöksessäni elää kolme kuukautta urheilun ehdoilla. Uskon, että päätöksestä on vaikeampi lipsua, jos muut seuraavat sen toteutumista. Tietysti annan itselleni myös mahdollisuuden jättää leikin sikseen, jos siltä tuntuu, enkä missään nimessä lähde vaarantamaan terveyttäni mahdollisten loukkaantumisten ilmaantuessa.

Pyrin kirjoittamaan arjestani kahdesta kolmeen kertaa viikossa. En tavoittele suuria lukijamääriä, vaan lähinnä ystävien ja sukulaisten tukea. Kirjoittamisen aion lopettaa viimeistään heinäkuun puolivälissä, jolloin muutan takaisin Suomeen.

Tervetuloa lukemaan urheilemisesta!